"NIU" ELEKTRISCH..........THE BEST !

15/01/2018
door Stefan van der Vliet
NIU elektrisch

Lithium-Ion Revolutie

Ongelooflijk lichte accu voor meer bereik

De NIU N/M-Series gebruiken de modernste lithium-ion accupakketten (Gefabriceerd door Panasonic, Samsung en LG) met een garantie van twee jaar. Door het gewicht van slechts 10/8,3 kg kun je de NIU accu makkelijk meedragen voor opladen op kantoor of thuis. De 29Ah / 32 Ah accupakketten zijn binnen zes uur volledig opgeladen, en leveren een geschat bereik van 60/65 Km, (25 Km Snoruitvoering).


3 jaar garantieNIU M1 from FEJO on Vimeo.

BOSCH + FOC
De NIU-Aandrijving

Een stabiele start voor een dynamische rit.

De kern van de N/M-Series bestaat uit de 2400W/1200W motoren, ontwikkeld door BOSCH. Het NIU Field Oriented Control* systeem zorgt voor een ultieme rijervaring.
Met deze samenvoeging van technologie en hardware is een perfecte balans tussen prestaties en energieverbruik bereikt.


Doorbraak in het Regelen van Vermogen

De rit verlengen en de prestaties verbeteren De FOC bewaakt, in real-time, de algemene elektriciteitsbehoefte van het systeem zodat de BOSCH motor een topprestatie levert en tegelijkertijd de beschikbare energie efficiƫnt gebruikt.

In een poging om de totale prestaties te verbeteren optimaliseren het Elektrisch Remsysteem (EBS) en FOC de besparing en de afgifte van vermogen. Tijdens het remmen wordt energie opgewekt en herwonnen en tijdens het accelereren wordt afgifte van vermogen begrenst

Men is er in geslaagd om de remafstand tot 60% te verminderen en 6% van de accucapaciteit terug te brengen naar het systeem door middel van een intelligent remsysteem.